Electropompele PAN sunt compatibile cu pompele AN.
Parametri :
  • debit : 2-500 MC/H
  • inaltime de pompare : 5-90 MCA
DESTINAŢIE
Pompele de uz general PAN sunt destinate să vehiculeze apă curată sau alte lichide neagresive, cu temperatura de max. 105 ºC.
Prin echipare cu cameră de răcire domeniul se poate extinde pentru pomparea lichidelor cu temperaturi până la 130 ºC, în acest caz pompa fiind de tip PANT.
Se utilizează în alimentarea cu apă potabilă a instalaţiilor industriale, oraşelor şi gospodăriilor, vehicularea produselor petroliere , în instalaţii de încălzire sau răcire, în agricultură pentru irigaţii şi desecări, pentru ridicarea presiunii în diferite instalaţii, etc.
Rotorul este de tip radial închis cu palete simplu sau dublu curbate. Pentru reducerea forţelor axiale, discul din spate al rotorului este prevăzut cu palete dorsale.
Etanşarea la arbore se realizează cu garnituri din azbest grafitat. La comandă specială se poate echipa şi cu etanşare mecanică. Lagărul pompei are arborele în consolă, sprijinit pe rulmenţi.
Antrenarea pompelor se face cu motoare electrice ( cu turaţii de la 750÷3000 rot./ min. ), având protecţie normală sau antiexplozivă, motoare termice si turbine cu abur.